Happy Nieuw Begin

Happy New Year!

Ik hoop dat iedereen een gezellige en veilige jaarwisseling heeft gehad. Op naar een nieuw jaar vol nieuwe kansen!

Één van de waarden van mindfulness is ‘steeds weer opnieuw beginnen’, eentje waar ik erg fan van ben en waar ik al heel veel steun aan heb gehad de laatste jaren. In yoga en mindfulness gebruiken we de ademhaling als anker. Simpelweg omdat de adem altijd aanwezig is! Iedere keer weer opnieuw. Zolang je leeft, haal je adem. Dus maak hem tot je beste vriend en je hebt je maatje altijd bij je. Je bent dus nooit alleen. Hoe fijn is dat?

Heb jij ook weleens het gevoel dat iets niet lukt? Of ben je bang dat het niet gaat lukken?

Maak eens contact met je ademhaling en voel hoe iedere ademhaling weer opnieuw begint. Zo is het met alles in het leven, dus ook met dit nieuwe jaar. Je kunt altijd opnieuw beginnen. Wat geweest is loslaten en kiezen voor het nieuwe.

Iemand van wie ik veel lessen heb geleerd is de Amerikaanse online yogadocent Adriene Mishler. Met haar youtube kanaal Yoga with Adriene inspireert zij miljoenen mensen over de hele wereld om op die mat te gaan en te ervaren wat yoga voor jou kan betekenen. Ik hou van haar no nonsense manier van lesgeven, haar positieve energie en speelsheid. Aardig zijn voor jezelf, jezelf omarmen en voelen waar jij blij van wordt. Find What Feels Good is haar slogan. Het zal je niet verbazen dat ik mij daar erg in kan vinden. Do what makes you feel alive. Geef jezelf en wat en wie jou lief is aandacht, liefde en vertrouwen. En de rest komt vanzelf.

TRUE is het gratis programma waarmee Adriene de komende 30 dagen zoveel mogelijk mensen mee wil inspireren om in hun eigen vertrouwde omgeving aan yoga te doen en contact te maken met hun ware zelf. Iedereen kan meedoen, je hoeft er niet soepel, lenig of spiritueel voor te zijn. Gewoon op die mat gaan en beginnen. Ik doe met haar mee. Thuis of in mijn nieuwe studio in Rotterdam, of waar ik ook ben. Iedere dag opnieuw beginnen.

Als je je hier inschrijft op haar website krijg je iedere dag een inspirerend mailtje met een yogales. Of volg haar op youtube

Do what makes you feel alive, ook in 2018. Doe je mee?

Ik wens je een mooi nieuw begin!

De yogalessen in de studio van To be Young starten na de kerstvakantie. In januari zijn alle lessen gratis. Check hier de agenda. Nieuwsgierig naar mindfulness voor middelbare scholieren of studenten?  De nieuwe trainingen starten 17 januari. Wees welkom!
foto: Jessaréla Monshouwer