Yoga

Yoga

Relax, luister naar je lichaam

To be Young geeft yogalessen in onderwijs en organisaties. Door de nadruk te leggen op ontspanning en het luisteren naar je eigen lichaam zijn de lessen voor iedereen geschikt. Je hoeft niet soepel of lenig te zijn om een yogales te volgen. De verschillende yogahoudingen zorgen ervoor dat energie weer gaat stromen, je meer kunt ontspannen en je meer bewust wordt van alles wat er in je lichaam en hoofd gebeurt. Een les om even alle aandacht aan jezelf te geven en alledaagse drukte achter je te laten. Zodat je weer opgeladen verder kunt.

Yoga in onderwijs en organisaties zorgt voor fitte, vitale en veerkrachtige leerlingen, studenten en medewerkers. Een prachtige manier om lichamelijke en mentale gezondheid aandacht te geven en hand in hand te laten gaan.

Interesse?

Yoga voor jongeren

De puberteit. De levensfase waarin je ledematen alle kanten op schieten, de hormonen door je lijf gieren en je hersenen een enorme groeispurt maken. De periode waarin je het ene moment bergen kan verzetten en het volgende moment laveloos op de bank ligt. Hoge pieken en diepe dalen. Hangen, niks doen, uitslapen. Sporten, winnen en verliezen. Gamen, snapchatten en appen met je vrienden. Huiswerk maken, toetsen, examens. Je toekomst kiezen. Je ouders loslaten, maar soms ook niet. Wat een intensief proces!

Bij jezelf blijven is voor jongeren een grote uitdaging. Voelen wat bij jou past en wat niet. Keuzes maken die goed voor je zijn. Ontspanning zoeken wanneer jij dat nodig hebt. Vind jij dat ook lastig?

Yoga kan je hier goed bij helpen. Tijdens de verschillende yogahoudingen oefen je met het ontdekken, verkennen en verleggen van je grenzen. Aandacht voor je lichaam, voelen wat er in jouw lijf gebeurt. Aandacht voor je ademhaling. Aandacht voor ontspanning, even helemaal niets te móeten, alleen maar te zíjn. Ervaren dat je goed bent zoals je bent. Je grenzen kennen. ‘Nee’ zeggen. Of juist ‘ja’. Leren dat te doen waar jij je goed bij voelt. Weten dat jij de expert bent van jezelf.

Resultaten van yoga:

  • Lichamelijke ontspanning
  • Soepelere spieren
  • Minder stress
  • Meer rust in je hoofd
  • Betere concentratie
  • Meer zelfvertrouwen