Yoga

Yoga 

Relax, luister naar je lichaam

To be Young geeft yogalessen aan jongeren én volwassenen op scholen, instellingen en bij bedrijven. Door de nadruk te leggen op ontspanning en het luisteren naar je eigen lichaam zijn de lessen voor iedereen geschikt.

agenda yoga

jongeren in kleermakerszit tijdens een yogales

De puberteit. De levensfase waarin je ledematen alle kanten op schieten, de hormonen door je lijf gieren en je hersenen een enorme groeispurt maken. De periode waarin je het ene moment bergen kan verzetten en het volgende moment laveloos op de bank ligt. Hoge pieken en diepe dalen. Hangen, niks doen, uitslapen. Sporten, winnen en verliezen. Gamen, snapchatten en appen met je vrienden. Huiswerk maken, toetsen, examens. Je toekomst kiezen. Je ouders loslaten, maar soms ook niet. Wat een intensief proces!

Bij jezelf blijven is voor jongeren een grote uitdaging. Voelen wat bij jou past en wat niet. Keuzes maken die goed voor je zijn. Ontspanning zoeken wanneer jij dat nodig hebt. Vind jij dat ook lastig?

Yoga kan je hier goed bij helpen. Tijdens de verschillende yogahoudingen oefen je met het ontdekken, verkennen en verleggen van je grenzen. Aandacht voor je lichaam, voelen wat er in jouw lijf gebeurt. Aandacht voor je ademhaling. Aandacht voor ontspanning, even helemaal niets te móeten, alleen maar te zíjn. Ervaren dat je goed bent zoals je bent. Je grenzen kennen. ‘Nee’ zeggen. Of juist ‘ja’. Leren dat te doen waar jij je goed bij voelt. Weten dat jij de expert bent van jezelf.

Resultaten van yoga bij jongeren:
  • Lichamelijke ontspanning
  • Soepelere spieren
  • Minder stress
  • Meer rust in je hoofd
  • Betere concentratie
  • Meer zelfvertrouwen

 Interesse in yoga op uw school?

neem contact op