Scholen

Mindfulness op school

Meer rust, focus en zelfvertrouwen

To be Young geeft yogalessen en mindfulness trainingen op middelbare scholen aan leerlingen én docenten. In de lessen wordt gebruik gemaakt van treffende filmpjes, clips en actieve oefeningen die de theorie van mindfulness tot leven brengen.

Speciaal voor examenkandidaten biedt To be Young een mindfulness programma wat toegespitst is op de stressvolle periode waar deze jongeren in zitten. Voor leerlingen die de innerlijke motivatie hebben om écht aan de slag te gaan met hun eigen mogelijkheden om met de stress die ze ervaren om te leren gaan. Zodat ze meer ontspannen en met meer vertrouwen hun examentijd in kunnen gaan. De leerlingen volgen de online training 'Stressles(s) voor Succes', aangevuld met 5 groepsbijeenkomsten van 1 lesuur.

Interesse in yoga & mindfulness op uw school?

jongedame met gesloten ogen en glimlach met boeken balancerend op haar hoofd

Mindfulness is een manier om beter om te leren gaan met stress. Tijdens een mindfulnesstraining leren leerlingen momenten te nemen voor zichzelf en even stil te staan bij de dingen die ze normaal op de automatische piloot doen.

Leerlingen krijgen meer inzicht in alle gedachten die in hun hoofd omgaan en welke invloed ze daar zelf op hebben. Zo leren ze zichzelf steeds beter kennen, kunnen ze makkelijker hun grenzen aangeven en bewustere keuzes maken.

Het programma brengt leerlingen vaardigheden bij waar zij een leven lang profijt van kunnen hebben. Ze leren hoe ze hun aandacht kunnen richten op dat wat voor hen belangrijk is. Aandacht voor zichzelf, zodat ze zichzelf beter leren kennen. Want als ze zichzelf beter kennen, dan wordt het makkelijker om keuzes te maken die bij hen passen.


'De lessen van Jolanda maken duidelijk dat de hedendaagse leerling zichzelf tekort doet. Het is goed om af en toe even "stil te staan" in plaats van continue online. Een les aandacht aan eigen lijf en met name ademhaling geeft ze letterlijk en figuurlijk even lucht.. Een vaardigheid waarmee leerlingen met een (uit-)gerust hart het examen in kunnen gaan!'  

Erik Jan Koudstaal, Docent Bewegingsonderwijs


Resultaten van mindfulness bij jongeren:

Minder faalangst en examenstress

Meer ontspanning

Meer rust in het hoofd

Meer plezier in het leven

Betere concentratie

Efficiënter leren

Betere prestaties

Betere sociale vaardigheden

Meer zelfvertrouwen


Jolanda heeft onze examenleerlingen in korte tijd getraind hoe ze stil kunnen staan bij het nu en de spanning voor later daardoor kunnen verminderen. Met korte en creatieve oefeningen werden de leerlingen geraakt en vonden ze hun eigen kracht. 

Annemieke Elderson, docent geschiedenis en faalangsttrainer


interesse in mindfulness op uw school?
logo mindfulschools
logo gecertificeerd dot be trainer