Over ons

Welkom bij

To be Young

 

Jolanda Ruissen - eigenaar To be Young

Ik ben Jolanda Ruissen

yogadocent, mindfulnesstrainer en jongerencoach

Als eigenaar van To be Young wil ik jongeren en volwassenen helpen om meer ontspannen in het leven te staan. Tien jaar lang heb ik als coach gewerkt in de zorg voor jongeren met een licht verstandelijke beperking waar ik veel kennis en ervaring heb opgedaan met diverse problematieken in het leven van jongeren. Thuis heb ik als co-ouder van inmiddels twee jongvolwassenen veel geleerd in deze vorm van ouderschap en de problemen die hier voor zowel pubers als ouders bij kunnen komen kijken. Ik heb HBO-SPH en meerdere opleidingen en trainingen gevolgd tijdens mijn werk in de zorg. De afgelopen jaren heb ik mij verder geschoold om yoga, mindfulness en coaching aan jongeren en hun ouders te kunnen geven. Ik zoek het creatieve in ieder proces en laat mijn intuïtie leiden. Oprecht aandacht hebben in iedere situatie is voor mij belangrijk. Niet weglopen voor dat wat moeilijk is, maar juist de kracht zien van de lessen die geleerd kunnen worden. Het verleden erkennen en naar de toekomst kijken door dat wat nu aanwezig is te onderzoeken en te omarmen.

Ik ben ervaringsdeskundige in piekeren. Als kind was ik energiek en kon ik moeilijk in slaap komen. Als puber piekerde ik me suf over schoolcijfers, huiswerk, vriendjes en andere belangrijke zaken. En ook als jongvolwassene stopte het piekeren niet. Tót ik eind twintig was en ik yoga ontdekte. Ik leerde mijn ademhaling te gebruiken om mezelf te ontspannen. Slapeloosheid was vanaf dat moment verleden tijd. En ik raakte gefascineerd door de bijzondere doorwerking van yoga en mindfulness in mijn leven. Het piekeren werd minder, ik was meer ontspannen en kon mij veel beter focussen op de dingen waar ik mee bezig was. Het leven werd daardoor veel leuker! Deze ervaring is mijn motivatie om jongeren kennis te laten maken met yoga en mindfulness. Want ik ben ervan overtuigd dat zij er veel baat bij zullen hebben als zij in deze periode van hun leven zich beter leren te ontspannen en beter bij zichzelf kunnen blijven. Ik heb de online training 'Stressles(s) voor Succes' ontwikkeld om jongeren op een toegankelijke en laagdrempelige manier te kunnen helpen om meer te ontspannen en steviger in hun schoenen te staan.

Do what makes you feel alive

Het is mijn missie om deze boodschap over te brengen aan jongeren, jongvolwassenen en hun ouders. Met yoga, mindfulness en coaching help ik hen om meer te ontspannen en de wijsheid in zichzelf te ontdekken. Zodat ze betere keuzes kunnen maken voor een leuke en succesvolle toekomst.

 

lees meer over jongerencoach Jolanda Ruissen

 

 

Dilys Moons - psycholoog Rotterdam

Ik ben Dilys Moons

Psycholoog

Sinds 2010 ben ik werkzaam als psycholoog aan de prachtige Provenierssingel. Binnen de psychologie is de liefde altijd een belangrijk thema. Hoe komt het dat het voor de meesten van ons zo belangrijk is, maar wat maakt het voor ons allen toch zo moeilijk om de liefde te koesteren en te behouden? Ik zie persoonlijke relaties als een weg om je individueel te ontwikkelen en je eigen pijnplekken te ontdekken, zodat je vanuit daar jezelf en de ander kan accepteren en kan groeien in een weg naar onvoorwaardelijke liefde. Zo heb ik dat zelf ook mogen ontdekken binnen mijn liefdesrelatie, maar ook als moeder, dochter, familielid, vriendin of collega.

Sinds 2013 ben ik moeder van een energieke en vrolijke zoon. Het moederschap brengt vreugde, maar ik heb ook mogen ervaren dat het op sommige momenten een grote uitdaging is om alle ballen in de lucht te houden.

Naast psychologe geniet ik erg van de natuur. Om ook naar mijn eigen kompas te luisteren heb ik naast de praktijk een 3-jarige hoveniersopleiding gevolgd. Het is een prachtige combinatie om de ene dag aan de slag te gaan met planten en de volgende dag weer mensen te helpen hun eigen kompas te vinden.

Onvoorwaardelijke liefde

Ik zie persoonlijke relaties als een weg om je individueel te ontwikkelen en je eigen pijnplekken te ontdekken. Zodat je jezelf en de ander leert accepteren en kan groeien in een weg naar onvoorwaardelijke liefde.

 

lees meer over psycholoog Dilys Moons