Over TBY

Welkom bij

To be young

Ik ben jolanda ruissen

Yogadocent, mindfulnesstrainer en jongerencoach

Als eigenaar van To be Young wil ik jongeren en volwassenen helpen om meer ontspannen in het leven te staan. Met jarenlange ervaring als coach in de zorg voor jongeren met een licht verstandelijke beperking heb ik veel kennis en ervaring opgedaan met diverse problematieken in het leven van jongeren. Thuis heb ik als co-ouder van inmiddels twee jongvolwassenen veel geleerd in deze vorm van ouderschap en de problemen die hier voor zowel pubers als ouders bij kunnen komen kijken. 

Ik geloof in een leven lang leren en ontwikkel mezelf voortdurend d.m.v. opleidingen om goede kwaliteit van zorg te kunnen bieden. Ik zoek het creatieve in ieder proces en laat mijn intuïtie leiden. Oprecht aandacht hebben in iedere situatie is voor mij belangrijk. Niet weglopen voor dat wat moeilijk is, maar juist de kracht zien van de lessen die geleerd kunnen worden. Het verleden erkennen en naar de toekomst kijken door dat wat nu aanwezig is te onderzoeken en te omarmen.

Ik ben ervaringsdeskundige in piekeren. Als kind was ik energiek en kon ik moeilijk in slaap komen. Als puber piekerde ik me suf over schoolcijfers, huiswerk, vriendjes en andere belangrijke zaken. En ook als jongvolwassene stopte het piekeren niet. Tót ik eind twintig was en ik yoga ontdekte. Ik leerde mijn ademhaling te gebruiken om mezelf te ontspannen. Slapeloosheid was vanaf dat moment verleden tijd. En ik raakte gefascineerd door de bijzondere doorwerking van yoga en mindfulness in mijn leven. Het piekeren werd minder, ik was meer ontspannen en kon mij veel beter focussen op de dingen waar ik mee bezig was. Het leven werd daardoor veel leuker! Deze ervaring is mijn motivatie om jongeren kennis te laten maken met yoga en mindfulness. Want ik ben ervan overtuigd dat zij er veel baat bij zullen hebben als zij in deze periode van hun leven zich beter leren te ontspannen en beter bij zichzelf kunnen blijven. Ik heb de training ‘Stressles(s) voor Succes’ ontwikkeld om jongeren op een toegankelijke en laagdrempelige manier te kunnen helpen om meer te ontspannen en steviger in hun schoenen te staan.

do what makes you feel alive

Het is mijn missie om deze boodschap over te brengen aan jongeren, jongvolwassenen en hun ouders. Met yoga, mindfulness en coaching help ik hen om meer te ontspannen en de wijsheid in zichzelf te ontdekken. Zodat ze betere keuzes kunnen maken voor een leuke en succesvolle toekomst.