wat is de mbsr methode?

De Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) methode is een achtweekse training voor volwassenen die wetenschappelijk bewezen zeer effectief is bij stress. De methode gaat ervanuit dat de worstelingen in het leven van ieder mens worden veroorzaakt door de manier waarop we met moeilijke situaties omgaan. Herinneringen uit het verleden en een verlangen naar iets wat er op dit moment niet is, zorgen voor stress.

Door met bewuste aandacht te onderzoeken wat er in het lichaam en hoofd gebeurt komen nieuwe inzichten. Het trainen van de aandacht zorgt voor meer ontspanning, betere concentratie en meer zelfvertrouwen.

In de mindfulness training van To be Young wordt deze MBSR training gegeven aan puberouders, aangevuld met informatie over de puberteit en de ontwikkeling van het puberbrein. Zo kunnen ouders de regie weer krijgen. Door bewust te kiezen voor verandering. Een verandering die helpend is voor zichzelf, hun puber en het hele gezin. Een verandering in het nu, een goede keuze voor de toekomst.

Het mindfulness programma .b (dot be) is gebaseerd op de MBSR en aangepast om jongeren in de middelbare schoolleeftijd kennis te laten maken met mindfulness. Het programma wordt in Groot-Brittanië op veel scholen gebruikt en is wetenschappelijk onderzocht. Op een actieve, beeldende en inspirerende manier wordt mindfulness in het klaslokaal gegeven in 10 lessen van 45 minuten.

To be Young biedt deze lessen voor jongeren ook particulier aan, in kleinere groepjes van max. 10 personen.