Hersenen hebben ook vakantie nodig

Bijna vakantie, daar kijk je natuurlijk enorm naar uit! Gezelligheid met kerst en feesten van oud naar nieuw. Uitrusten, uitslapen, maar vooral ook uitgaan. Even niks aan je hoofd, heerlijk!!

Helaas is het voor veel examenkandidaten en studenten niet zo relaxed in de kerstvakantie. Want na de vakantie starten zij gelijk met een examenweek. Veel middelbare scholen doen mee met deze vreemde trend, waarschijnlijk met het idee dat leerlingen dan genoeg tijd hebben om zich voor te bereiden. Maar waar blijft je vakantie? Jij hebt toch ook behoefte aan ontspanning?

In plaats van relaxed vakantie vieren maken veel jongeren zich deze periode druk over de komende examens. Faalangst, examenstress en gebrek aan concentratie zijn veel voorkomende problemen bij scholieren en studenten. Daarnaast is het deel van hun brein dat zich bezighoudt met plannen en organiseren nog volop in ontwikkeling. Vaardigheden die wel continu van hen verwacht worden op school, maar ook bij allerlei andere dingen in hun drukke jonge leven.

Hersenen hebben ook vakantie nodig! Juist door je hersenen momenten van ontspanning te geven gaan ze weer beter presteren en kun jij relaxter met stressvolle situaties omgaan.

Mindfulness helpt daarbij. Met mindfulness leer je op een andere manier om te gaan met stress en moeilijke situaties. Je leert hoe je beter kunt ontspannen. Je leert hoe je beter kunt focussen. En je komt beter in je vel te zitten.

In januari start To be Young met mindfulness trainingen voor middelbare scholieren en studenten in Oud-Beijerland en Rotterdam. Trainingen waarin je met interactieve beelden, filmpjes en oefeningen leert om aandacht te geven aan dat wat voor jou belangrijk is. Zodat je optimaal voorbereid bent op je examens.

Wil je meedoen? Schrijf je vóór 1 januari in, dan betaal je niet 197 euro, maar het kennismakingstarief van slechts 50 euro!

Meer info