Mindfulness

 

Stressles(s) voor Succes

Individuele mindfulness training 16+

Faalangst, examenstress of last van piekeren? Met de online mindfulness training 'Stressles(s) voor Succes' kun je helemaal zelf leren beter om te gaan met stress. Een toegankelijke manier om meer te ontspannen, minder te piekeren en meer zelfvertrouwen te krijgen. Met een coach als backup, voor al je zorgen, twijfels en vragen. Je kunt ieder moment beginnen met de keuze om het met of zonder individuele coaching te doen. Kies wat bij jou past en waar jij je goed bij voelt!

Je kunt de training online volgen. Wekelijks ontvang je een nieuwe les en je hebt de gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen per mail of whatsapp. Als je kiest voor coachgesprekken plannen we die in overleg in. Het programma is opgebouwd uit 5 lessen met de volgende thema's:

 • ontspan, je bent goed zoals je bent
 • je ademhaling gebruiken als gereedschap 
 • concentratie en omgaan met afleiding
 • de werking van stress en omgaan met gedachten en emoties
 • de betekenis van succes voor jou en welke stappen je daartoe kunt zetten
meer info STRESSLES(S) VOOR SUCCES

 

Free your Mind

Groeps mindfulness training (18-35 jaar)

nieuwe groepstraining start op 11 maart 2020!

To be Young biedt MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) trainingen voor jongvolwassenen. Deze evidence based methode is een intensieve ervaringsgerichte groepstraining van 8 weken die jou leert om zelf de regie te nemen bij moeilijke situaties, emoties en gedachten. Door dagelijks mindfulness oefeningen te doen leer je automatische patronen te doorbreken, beter je grenzen kennen en aangeven. Je krijgt meer inzicht in de werking van je gedachten en emoties. Zodat je meer ontspannen in het leven kunt staan, bewuster reageert op moeilijke situaties en meer kunt genieten van alles wat het leven je te bieden heeft. Voor iedereen die alle ballen in de lucht probeert te houden in werk, privé of gezinsleven.

jongedame met brede glimlach houdt tekst voor zich: keep calm

MBSR is een effectieve methode voor burn-out klachten, depressie, chronische pijn, faalangst, piekeren, slapeloosheid en onrust. Deze training volg je in een kleine groep van max. 8 personen in de gezellige studio in centrum Rotterdam. 

De thema's die aan de orde komen tijdens deze training:

 • Verkennen van je automatische patronen
 • Leren omgaan met moeilijkheden 
 • Grenzen leren kennen
 • De werking van stress verkennen en begrijpen
 • Bewust leren beantwoorden van stress en moeilijke situaties
 • Leren omgaan met gedachten 
 • Hoe zorg je het beste voor jezelf
 • Hoe integreer je het geoefende in je leven
agenda mindfulness jongvolwassenen

 

Jolanda Ruissen in staande yogahouding op druk metrostation

 

 

 

 

 

 

 

 

De mindfulness trainingen worden gegeven door jongerencoach, yogadocent en mindfulnesstrainer Jolanda Ruissen. Zij heeft jarenlange ervaring in de zorg met jongeren met diverse problematiek en beoefent al meer dan 15 jaar yoga en mindfulness. De transformerende werking van yoga en mindfulness op haar eigen leven heeft haar ertoe gezet om jongeren en jongvolwassenen hierin te begeleiden. Want als je op jonge leeftijd leert met stress om te gaan, dan heb je daar voor de rest van je leven profijt van! 

lees meer over Jolanda